Co je vlastně zdravé

Kupujte vše s označením bio a budete tak zdravější. Tímhle se nás snaží ovlivnit všichni možní odborníci na zdravou výživu a zdraví životní styl. Jenže je to skutečně tak. Není to snad jen další dobrý marketingový tah, jak kupovat dražší věci s pocitem, že tak děláme něco navíc pro své zdraví. Vždyť jak může být něco nezávadné a stoprocentně zdravé, když se to stejně pěstuje v podmínkách stejných jako vše ostatní. Ani vzduch, který dýcháme, není úplně v pořádku, je plný výfukových plynů, emisí a podobně. A když, si dáme bio výrobek, zachráníme tak snad něco. To bychom snad museli žít někde v horách, mít svou vlastní malou farmu a vše si pěstovat sami, nemyslíte?
mističky s ovocem
Určitě jsou tyhle produkty lepší než ty obyčejné a průmyslově zpracované. Jenže nám taky pěkně provětrají peněženku a tak je pro běžného normálního člověka téměř nemožné, kupovat vše, jen v té nejlepší a bio kvalitě. A tak je snad lepší, nehledat v obchodech jen označení bio, ale raději začít nakupovat jinde. U místních a regionálních pěstitelů a prodejců ovoce a zeleninu, koření, sýry, máslo.
syrová vejce
Uzeniny a maso kupovat v malých prodejnách, kde máte jistotu, že víte, odkud maso mají. Pečivo si péct raději sami doma. Ale není tohle všechno trochu na hlavu. A dá se to vůbec poctivě dodržovat. To bychom se z toho asi museli zbláznit. Normální člověk, který pracuje, má na starost domácnost a jiné běžné věci, přece nemá tolik času objíždět různé trhy. A tak logicky sáhne po zboží běžně dostupné a už asi tolik nehledí na jeho původ nebo kvalitu.
bio chléb
Je dobré najít v tom celém kompromis. Nedělat si s tím moc těžkou hlavu ale přitom se snažit jíst zdravě. A to se dá, i když nebudete mít doma v lednici všechno s nápisem bio. Nejlepší je jíst hodně čerstvých výrobků, zeleniny, ovoce, vajíčka se snažit nakupovat z chovu v halách nebo nejlépe z volného chovu. Pečivo nejíst z bílé mouky ale vyměnit ho za celozrnné. A tím pro své zdraví uděláte taky hodně.