8 věcí, které zabalit do příručního zavazadla

Ať už se chystáte na hodinový či desetihodinový let, je jednodušší zabalit si věci do letadla doma, než je dokupovat na letišti za nepřiměřené ceny. Ať už se jedná o zábavu, osvěžení, či odpočinek, tyto tipy zaručí co nejpříjemnější a nejsnesitelnější let.
cestující v letadle
· Sluchátka/ špunty do uší
Letadla jsou hlučná sama od sebe, a když se kolem vašeho sedadla zrovna sejde rodinka se třemi dětmi, budete vděčni za cokoli, co vám přinese klid.
· Deku a polštářek
Nezapomeňte, že letadla jsou často velmi chladná, a proto se hodí zabalit si s sebou deku nebo svetr. Nafukovací polštářek, který nabídne úlevu vaší krční páteři, je ideální, ale i obyčejný malý polštářek často pomůže.
· Vlhčené ubrousky
Obzvlášť pokud sedíte u okénka a každý váš výlet na toaletu vyžaduje, aby se další dva lidi probudili a zvedli, vždy se hodí mít po ruce balení vlhčených ubrousků, které pomohou se zbytky jídla na rukou i na oblečení.
· Krém na ruce a obličej
Protože vzduch v letadle je velmi suchý, vaše pokožka bude mít tendence se vysušovat, a na konci letu budete vypadat unaveně a ztrhaně. Hydratační krém na ruce a obličej vyřeší tento problém, nezapomínejte však, že na palubu se smí vnášet pouze krémy a tekutiny s obsahem menším než 100ml, a všechny tekutiny musí být v průhledném balení.
bora bora letiště
· Náhradní oblečení
Lidé spravující přesuny zavazadel občas udělají chybu, a obzvlášť pokud se jedná a navazující lety, tato chyba by pro vás mohla znamenat začátek dovolené bez kufru. Proto se vždy ujistěte, že máte v příručním zavazadle set náhradního oblečení.
· Pas, peněženku a telefon s nabíječkou
Prostě a jednoduše, snažte se udržovat si všechny své cennosti co nejblíže to jde. Tímto se vyvarujete dlouhým procesům s letištní policií, a zajistíte, že neskončíte v cizí zemi bez peněz a možnosti komunikace.
· Malou svačinu
Především pokud se chystáte na dlouhý let, je dobré si zabalit malou svačinu nebo něco, na čem si můžete pochutnat během letu. Nezapomínejte však, že na palubu vám nepovolí vnést jakékoli čerstvé zemědělské produkty (oříšky, semínka, ovoce atd.) pokud nejsou vakuově zabalené přímo od prodejce.
· Zábavu
Většina mezinárodních letů má širokou nabídku nových i starých filmů, hudby a her, přesto se však hodí mít pro jistotu v kufru něco, čím zabijete čas, například knihu, telefon, či křížovky.

Při cestování letadlem se může přihodit spousta nepříjemných věcí, které nemůžete ovlivnit. Nicméně to, co si s sebou vezmete na palubu a jak strávíte svůj let, je zcela na vás. A pokud i přes všechny tyto rady shledáváte létání nesnesitelným, pamatujte, že jde jen o pár hodin, které vás mohou zavést na ta nejkrásnější místa této planety!