Pravidla, které pomohou se zařizováním ložnice

Na první pohled zdánlivě jednoduchý úkol se náhle může v praxi proměnit na obrovský problém, který zdánlivě nemá řešení. I tak by se dalo popsat zařizování ložnice. To totiž v praxi neznamená pořídit postel, dva noční stolky a šatní skříň.

útulný interiér

Materiál, dekorace, osvětlení, to vše by dohromady mělo sedět a vytvářet harmonický celek. Pokud však se zařizováním interiéru nemáte žádnou skutečnost, může se celý proces proměnit v noční můru. Existují však osvědčené tipy, které vás se zařizováním pomohou. Určitá pravidla, a v případě kdy se jich budete držet, se vám jistě podaří vytvořit útulnou místnost.

bílá postel

Postel je základ

Bez postele se v žádné ložnici neobejdete, je to přeci jenom nejdůležitější kus nábytku. Ložnice sice nepatří mezi ty místnosti, které bychom dávali ostatním dennodenně na odiv, přesto v ní trávíme relativně dost času, přesněji řečeno 1/3 dne, což rozhodně není málo. Jednotlivé kousky zařízení bychom proto měli vybírat s rozmyslem. Základní funkce tohoto prostoru je poskytnout jeho uživatelům dostatek prostoru a pohodlí k odpočinku. Postel je proto kousek nábytku, na kterém bychom rozhodně neměli šetřit, naše záda nám jistě poděkují.

Bez šatní skříně to nepůjde

Prostor pro spaní už máme vyřešený. Ovšem samotná postel nestačí, důležité jsou i úložné prostory, kterých není nikdy dostatek. Výběr kvalitní šatní skříně je tak stejně důležitý jako volba postele, a to hlavně v případě, kdy nám výběr komplikuje nedostatek místa v bytě. Možným řešením tak mohou být vestavěné skříně Praha Sten-skrine, které nabízí komfort a variabilní řešení, tudíž se hodí téměř do jakéhokoliv prostoru. Trápí vás v ložnici nevzhledný výklenek, roh, do kterého se nic nevejde nebo šikmý strop? Pro klasickou katalogovou šatní skříň možná problém, pro vestavěnou skříň ovšem výzva, se kterou se výrobce snadno popasuje.