Obezita a lidé

Myslím si, že kdyby každý člověk dodržoval opravdu pěkný a zdravý životní styl, že by taky asi ubylo nemocí. Věřte nebo ne, ale opravdu je to tak! Nebo se opravdu nedokážu vysvětlit, proč by stály lidé jenom přibírali na váze a potom by trpěli civilizačními chorobami, jako je třeba taky cukrovka nebo vysoký tlak či cholesterol. Slyšela jsem, že každý třetí člověk v naší republice je obézní a že každý člověk má už nadměrnou obezitou, někdy se tomu říká také morbidní obezita. Každý osmý člověk! Dokážete si představit, že každý osmý člověk trpí abnormální nějakou velikou obezitou?

Mám ráda pohyb a veselí.

Abych pravdu řekla, tak ve svém okolí znám asi sedm lidí, kteří jsou opravdu hodně obézní, že sotva jdou a myslím si, že váží třeba sto dvacet kilogramů. Třeba jedna moje kamarádka, která je o dvě hlavy menší než já, tak váží skoro dvojnásobně než já. A mojí kamarádce je dvacet pět let a ona vypadá spíše na čtyřicet let. Kdybyste viděli, jak ona vypadá, tak byste asi omdleli. Ale ona si a tohle může sama. Kdybyste viděli její životní styl, tak byste se chytali za hlavu a kroutili taky hlavou, protože ona se cpe jenom se sladkým, tučným jídlem a vadí jí chodit pěšky. Všude jezdí jenom autem.

Tohle není můj styl.

A už ani na kolo jinak dostanu. Tenhle životní styl se mi opravdu nelíbí a tohle vůbec neznávám. To já jsem spíše taková, že bych stále jenom někde sportovala, protože nejenomže je to zdravé, ale mi to hrozně baví. Mezi mé největší zájmy patří také zdravý styl, který žijí opravdu zdravě a taky mě baví pohyb. A nyní jsem si velice oblíbila elektrokoloběžku, ale taky mám klasickou koloběžku, takže taky se velice často pohybuji. Navíc nemám auto, takže se musíme spoléhat na své nohy a taky na autobus, takže vůbec doma nelenoším. Moje práce je uklízečka, takže si jistě také dokážete představit, že umím o své tělo pečovat.