Cesta do pohody

Ano. Pár kilo navíc není určitě důvod proč mít nějaký stres. To, co jste nabrali můžete přece zase shodit. Jak? Hlavně buďte v klidu. Nemyslete neustále na svá nadbytečná kila. Pokud nebudete v pohodě, nezhubnete.
Pokud opravdu chcete zhubnout musíte si uvědomit jednu základní pravdu. Žádná dieta není všelékem. Určitě je dobré, když do jídelníčku zařadíte více zeleniny, vlákniny a uberete cukry a tuky. Ale jen s tím mnoho nepořídíte.
zimní procházka
Taky bych nesázel na žádné tabletky a potravinářské doplňky. Mě to připadá, že jich je tolik jen proto že jsou především výhodným byznysem. Lidí, co chtějí shodit pár kilo je strašlivě moc. A mnoho z nich rádi uvěří, že pro lepší postavu stačí třikrát denně vypít nějaký koktejl. A to je základ byznysu. Stačí být přesvědčivý a nabízet něco co alespoň nikoho nezabije. Výdělek je jistý.
dvojice se psem
Jak tedy na to?
Jednoduše. Pokud jste doposud přibírali, bylo to tím, že jste měli vyšší příjem energie, než jste sami vydávali. Pokud příjem snížíte tak aby, jste jej vyrovnali s výdejem nic moc se nebude dít. Pokud zvýšíte výdej energie, že bude vyšší než její příjem, po čase začnete samovolně hubnout.
Je to jednoduchá rovnice. Začněte se hýbat. Začněte se procházet. Sami, se psem, nebo s partnerem. Zkuste při procházkách zrychlit krok. Nebojte se zadýchat. Zvýšíte tím efekt výdeje energie. Zkuste se dostat na hranici asi 10 km denně. Vzdálenost můžete rozdělit do více etap. Něco ráno, něco odpoledne. Svižným tempem to celkově zvládnete do dvou hodin. Pokud nemáte pojem o tom, jakou vzdálenost jste už zvládli stáhněte si do mobilu nějakou aplikaci. Je jich hodně a hodně je jich i ke stažení zdarma. Můžete si vybrat od nabídky klasických krokoměrů, kde si zadáte délku svého kroku, výšku i váhu. Krokoměr napočítá kroky, přepočte na vzdálenost a také je schopen vypočítat spálenou energii.
muž na váze
Pokud nechcete krokoměr a chcete sofistikovanější aplikaci, zvolte nějakou tréninkovou aplikaci. Kromě vzdálenosti, vám GPS zaznamená mapku kudy jste šli, vypočítá převýšení, hydrataci, spotřebovanou energii a další záležitosti. Aplikace hlídají i váš tréninkový režim, vyhodnocují výkony, nejlepší časy, nejdelší vzdálenosti.
Důležité je, aby vás procházky bavily. A že vás bavit budou tomu věřte. Brzy budete v situaci že se na procházku budete těšit. Je to návyková záležitost. A světe div se, kila jdou dolů.